Beretning 2012/13
Linedance sæson 2012/2013

I denne sæson blev der startet et nyt linedance hold op, så nu er der begynder hold, let øvet og øvet. Opstart af øvet hold så vi nu har 3 hold, har gjort, at vi har fået nye dansere til.
Vi holder kaffehygge hver den første torsdag i måneden. Pausen mellem begynder og let øvet hold forlænges – alle kommer med, hvad de nu har lyst til. Tit er der en, der har hjemmebag med til alle. Snakken går, nogle har måske ”kunsthåndværk” med, så som smykker, uroer, tasker osv.

Linedance stopper ikke når dansesæsonen er slut, linedancerne er i gang året rundt – med kun et lille stop i juli måned. Flere klubber har arrangementer i løbet af året, bl.a. har Whitehat Linedancers søndagsdans i Brejning ca. 10 gange i løbet af et år. Flere af vore dansere er faste deltagere ved disse arrangementer.

28. april var der Dansens Dag. KIF linedance deltog ved et arrangement, hvor et intercity tog blev mødt af dansere på de stationer, hvor det gjorde holdt. Der præsenteres forskellige dansearter på de forskellige stationer. På Fredericia Banegård tog KIF Linedancere imod. Vi dansede flere danse, og mange af passagererne gjorde holdt for at se og fotografere…. Og klappe smiley

Bogense Træf i maj måned, hvor der deltager ca. 750 dansere fra hele landet samt Sverige og Tyskland. Træffet starter fredag aften og slutter søndag middag. Om lørdagen går danserne op i gågaden og danser 5 danse. I 2012 var vejret ikke med danserne – men den GODE stemning gik det ikke ud over.

Et andet stort arrangement er Windmill, der løber af stablen sidste lørdag i februar. Arrangør er Bredballe Linedancers. I 2013 var der 620 deltagere, hvilket er det højeste antal, der har været til Windmill. Der er dans i 2 haller – en med begyndere/let øvede og en med øvede/meget øvede. Et arrangement, hvor man skal være meget hurtig for at komme med til. Det er typisk udsolgt i løbet af 2-3 timer.

Ca. 14 dage før Windmill, holdt Roadhouse Linedancers fortræning, for deres egne dansere og Anna Lises dansere fra KIF Linedance og De Jydske Linedancers. Der havde flere af KIF danserne en dejlig dag, der sluttede af med et stort kagebord. KIF Linedance har et rigtig godt samarbejde med Roadhouse Linedancers, klubben kalder vi vores venskabsklub. Hvilket vi også kalder De Jydske Linedancers.

De Jydske Linedancers har i løbet af sommeren arrangeret 3 gange lørdagsdans i Arena Syd, Vamdrup. Her var vi også nogle af sted, for at bakke op om vores instruktør. Det er altid dejligt at komme ud, og møde linedancere fra andre klubber i landet.

Danserne deltager ikke kun i arrangementer i Danmark. I flere år har nogle af danserne deltaget i Ann, Tage og Hanne Stensig’s kombinerede linedance/ferie på Gran Canaria. I 2012 var der også nogle deltagere. Der over 100 deltagere. Her er der også deltagere fra Sverige. Nogle af gæsterne på hotellet deltager også i aftendansen ved poolen.

Som noget nyt prøvede 4 af danserne at deltage i Allround Linedance’s arrangement i Tyrkiet, hvor Niels Poulsen, Craig Bennett, Shaz Walton og Dee Musk var instruktører. Der var ca. 150 deltagere. Der var der dans hver formiddag og aften. Om eftermiddagen var der recap på udlærte danse. For interesserede, var der også teknik kursus og gospel workshop. Et lidt anderledes arrangement, hvor der var 3 engelske instruktører. Absolut et spændende arrangement at deltage i.

Derudover har instruktøren (Anna Lise) været til Crystal Boot Adwards i Blackpool. Man kan sammenligne det med filmens Oscar. Til CBA bliver der kåret mandlige/kvindelige dansere, internationale instruktør, internationale koreograf, linedance DJ, dedikeret danse artist, engelske instruktør, engelske koreograf, og danse på alle niveauer. CBA varer 3 dage. Mellem kåringerne er der også linedance, hvor alle er velkomne til at deltage. Et spændende arrangement, hvor alle kan deltage.

Landsstævne 2013 i Esbjerg, her tager KIF linedance del i energien. Vi stiller med et hold, hvor alle dansere i landsdelen er velkomne til at deltage. Der er på nuværende tidspunkt tilmeldt 12 deltagere. Vi ved at yderligere 7 overvejer, om de skal deltage smiley  Træningen starter op onsdag den 3. april.

Dette var blot lidt af de arrangementer linedancerne deltager i, der foregår noget hele tiden rundt om i landet smiley
 
Kvindelig Idrætsforening Fredericia | Baldersvej 19 | 7000 Fredericia | Tlf.: 40881536